ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Vítězná série pokračuje! Starší dorost skvěle otočil zápas v Porubě a získal dva body

Vítězná série pokračuje! Starší dorost skvěle otočil zápas v Porubě a získal dva body
O s t r a v a - Poslední duel před Vánocemi? Ostrý souboj na ledě Poruby, jednoho z největších favoritů na postup do extraligy. Zubři však i tento zápas zvládli a dál natahují vítěznou šňůru! Po první periodě přitom byli ve velkých nesnázích, ztráceli totiž tři góly. Pak ovšem modrožlutí začali manko snižovat a díky Danielu Ministrovi v závěru vyrovnali. Stejný hráč se následně stal katem Ostravanů v nájezdech, po kterých modrožlutí získali velmi cenné dva body.
20.kolo, pátek 22.12.2017
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
4:5sn
(3:0, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Vojtášek (Häring), 10. Béreš (Bukowski), 18. Bořuta (Bukowski, Husák), 35. Timura (Bořuta, Béreš) – 24. Krul (Indrák), 33. Skopal (Svozil, Wolf), 35. Wolf (Skopal), 59. Ministr (Šimanský), rozhodující nájezd Ministr. Rozhodčí: Hykel – Carbol, Tomis. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 23:38. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:5.
Mrázek – Kroček, Husák, Timura, Nagy, Krátký, Pliska, Becher, Vojtášek, Richtár, Bořuta, Bukowski, Dlouhý, Stodůlka, Béreš, Häring, Vavřík
Kocák (18. Machač) – Tischer, Svozil, Nesrsta, Kopeček, Koudela, Vlček, Vohrabal, Peluha – Skopal, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Kuba, Indrák, Ministr – Mrázek, Krul, Mynář

Komentář k zápasu

Ze začátku jsme v porubské KOOPERATIVA ARENĚ mohli sledovat opatrný hokej z obou stran. Od konce šesté minuty měli domácí hráči početní výhodu. Ta ale nepatřila k těm výraznějším. Porubané se tak z prvního gólu radovali až o necelou minutu později. V čase 8:42 totiž Häring poslal krásnou přihrávku na Tomáše Vojtáška, který ujel všem svým pronásledovatelům a svůj samostatný únik přes půlku kluziště korunoval střelou nad Kocákovu vyrážečku – 1:0.

Netrvalo dlouho, a rozdíl ve skóre už byl dvougólový. V čase 9:13 přihrál Bořuta od pravého mantinelu na dobře postaveného Viliama Béreše, který poslal puk zkušeně do protipohybu brankáře.

V dále probíhající hře bylo vidět, že Porubští přebírají otěže zápasu. Ne, že by se snad Přerovští nesnažili, ale na v pohodě hrající domácí borce prostě vyzrát nemohli. Ojedinělou šanci hostů doslova spálil ve dvanácté minutě Skopal, který nikým nehlídán z bezprostřední blízkosti přestřelil Mrázkovu branku.

Ke konci úvodní části to byli ještě jednou domácí, kdo se mohl radovat z puku v síti svého soupeře. V čase 17:41 se totiž v přesilovce prosadil Richard Bořuta. Ten krásně uklidil puk do branky po Bukowského přihrávce od levého mantinelu. Ke konci si zkusili přesilovku ještě hosté, ale nevymysleli v ní téměř nic. Oba celky se tak odebraly do šaten za zcela zaslouženého stavu 3:0 pro domácí RT TORAX.

Prostřední část se stala přesným opakem části úvodní. Hosté využili vlažné hry výsledkově uspokojených Porubanů a už v čase 23:44 nepříznivé skóre korigovali. Z mezikruží přesně střílel po Indrákově přihrávce Radovan Krul. Od této chvíle mohli diváci sledovat velice urputný hokej z obou stran, v němž začínali mít více a více navrch hosté.

Ve třicáté druhé minutě už to mohlo být pouze o gól, ale Komačkovu střelu z levého kruhu neomylně zastavil Mrázek svou lapačkou. Potom byl za hákování vyloučen domácí Häring a hosté se dočkali kontaktního gólu. V čase 32:55 se po přihrávkách Wolfa a Svozila totiž ke střele od modré dostal Miroslav Skopal a odstartoval přerovskou radost.

Ta však hostům vydržela pouhou minutu a jednadvacet vteřin. Po hezké kombinaci Béreše a Bořuty uklidil puk do branky Daniel Timura. Uběhlo pouhých deset vteřin a skóre se znovu pohnulo. Po nahrávce Skopala zpoza branky vyslal nechytatelnou bombu z mezikruží Petr Wolf a snížil znovu pouze na rozdíl jediné branky. Oba celky si ještě do třetí periody přenesly vyloučení a za stavu 4:3 si odjely odpočinout před třetí, závěrečnou částí.

Závěrečná část se nesla v duchu špatné disciplíny domácích. Časté vylučování stálo Porubské mnoho fyzických sil a nakonec i inkasování vyrovnávací branky v samotném závěru. Nutno dodat, že to bylo vyrovnání zasloužené. Hosté z Přerova totiž byli po celou dobu lepší a zasypali Kryštofa Mrázka sprškou střel. Důvod jejich nízké střelecké úspěšnosti však pocházel z faktu, že většina jejich pokusů létala z poměrně velké dálky.

Domácí se drželi statečně, ale vyrovnání přece jen nezabránili. V čase 58:44 totiž využil zaváhání porubské obrany Šimanský a řítil se sám na Mrázka. Ten jeho pokus o kličku ještě vystihl, ale na dorážku Daniela Ministra už byl krátký – 4:4. V čase 59:33 si ještě Porubští vzali time-out. K žádné větší akci to ale už nevedlo, a tak se šlo na nájezdy.

V nájezdovém rozstřelu se žádné větší drama nekonalo. Prosadit se v něm dokázali pouze hosté. V 1. sérii vstřelil nakonec rozhodující gól Daniel Ministr a v poslední páté sérii se trefil i Tomáš Gorás Hosté tak v tomto utkání berou bonusový druhý bod.

Autor: David Kubatík (www.hc-poruba.cz)

Ohlasy trenérů

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Myslím si, že to bylo velice kvalitní utkání. Hráli jsme dobře v první třetině. Stál proti nám ale velice kvalitní tým. Možná to po té první třetině vypadalo, že už je utkání rozhodnuté. Potom jsme ale dohrávali na čtyři obránce a v závěru jsme se už ze hry vytratili. Je to škoda.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Bylo to jedno z těch utkání, na které jsme se celou dobu těšili. Nezačali jsme špatně, ale pak jsme udělali tři hloupé chyby, kterých domácí využili. Něco jsme si k tomu v kabině řekli a myslím, že jsme potom podali skvělý výkon. Ve třetí třetině nám samozřejmě pomohli i domácí tím, že byli neukáznění. Nakonec jsme díky našemu obrovskému tlaku zaslouženě vyrovnali. Nájezdy jsou potom už jenom loterie. My jsme v nich dali dva góly a domácí ani jeden. Za vítězství jsme moc rádi