ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Junioři si v Uničově otevřeli střelnici a jasnou výhrou napravili páteční neúspěch z Brna

Junioři si v Uničově otevřeli střelnici a jasnou výhrou napravili páteční neúspěch z Brna
U n i č o v – Páteční zápas v Brně se juniorským Zubrům vůbec nepodařil, ale ten nedělní v Uničově jim naopak vyšel skvěle! Přerované soupeře od začátku mačkali jako citron a ostřelovali jeho klec ze všech možných pozic. Velká převaha se projevila i ve skóre, které rostlo a zastavilo se až těsně před desítkou. Uničov se čestné trefy dočkal až v závěru, kdy pokazil čisté konto výborně chytajícímu Kašpárkovi.
8.kolo, neděle 16.10.2016
HC Uničov - HC ZUBR Přerov
HC Uničov - HC ZUBR Přerov
1:9
(0:3, 0:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 59. P. Hromádka (Husták) – 6. Murla (Zdráhal), 8. Zdráhal (Horký), 13. Čechmánek (Müller, Pernický), 27. Čechmánek (Müller, Ministr), 28. Skopal (Hajšman), 37. Pecha (Murla, Hajšman), 38. Müller (Ministr, Čechmánek), 53. Pernický (Matuška), 57. Galetka (Ministr, Válek). Rozhodčí: Zbořil – Bubela, Zedník. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 39. Střely na branku: 24:45. Průběh utkání: 0:9, 1:9.
Urban (21. Kořalka) – D. Hromádka, Janků, Kolovratník, Abrahám, Štreit – Husták, P. Hromádka, Malý, Řečinský, Machálek, Dohnal, Bohanos, Hodulák
Kašpárek – Skříček, Smolka, Válek, Murla, Pernický – Ministr, Müller, Čechmánek – Skopal, Hajšman, Pecha – Zdráhal, Matuška, Horký – Adolf, Galetka, Solař

Komentář k zápasu

Touha napravit velmi špatný páteční zápas v Brně byla od úvodního buly zcela jasně vidět. Zubři se do soupeře zakousli a skóre se rychle měnilo hned dvakrát. Nejdříve pálil z modré čáry Matěj Murla a od domácího hráče tečovaný puk brankáře Urbana překvapil, pak přišel na řadu závar u brány, z nějž Tomáš Zdráhal kotouč dorazil.

Uničov měl možnost v 10. minutě, kdy střílel Kolovratník, ale Kašpárek pohotově vytasil lapačku. To na druhé straně další příležitost opět znamenala gól. Po Müllerově střele zůstal puk před Urbanem volný a Roman Čechmánek jej bez problémů dopravil do sítě. V závěru první části sehrávali domácí krátkou přesilovku pět na tři, na stavu 0:3 však nic nezměnila.

Ve druhém dějství Přerov dál diktoval tempo a ze střeleckého apetitu neslevil, ba naopak. Kořalka, který nahradil v domácí brance Urbana, tak byl neustále v ohrožení. A Zubři dál navyšovali skóre. Ve 27. minutě se bekhendovou střelou prosadil Roman Čechmánek. Po jeho trefě uběhlo přesně třicet vteřin a bylo to 0:5. Hajšman chtěl objet bránu, ale zmátl soupeře, když zadovkou přihrál Pavlu Skopalovi, který zakončil přesně.

Domácí pak ohrozili Kašpárkovu klec střelami Malého a Petra Hromádky, leč neúspěšně, a tak se opět ze dvou slepených gólů radovali modrožlutí. V přesilovce střílel Murla a odražený kotouč od zadního plexiskla pohotově doklepl Daniel Pecha, zakrátko byla na konci hezké spolupráce prvního útoku klička Jakuba Müllera, na kterou Kořalka mohl dosáhnout jen stěží.

Ani ve třetí části se obraz hry nezměnil. Pokud něco prošlo až před Kašpárka, tak si přerovský gólman skvěle poradil, jako například s ranami Petra Hromádky a Bohanose. Domácí kasař naopak inkasoval další dva góly. V 53. minutě se prosadil i Lukáš Pernický, těsně za útočnou modrou se opřel do puku a propálil Kořalku mezi betony. Na 0:9 pak stav posunulo přečíslení Ministra s Martinem Galetkou, které druhý jmenovaný zakončil precizně nad rameno brankáře.

Už to vypadalo, že přerovský gólman Kašpárek oslaví své devatenácté narozeniny čistým kontem, to mu však sedmdesát vteřin před sirénou pokazil Petr Hromádka. Uničovský forvard prošel do útočného pásma a tvrdou ranou vymetl pavučiny v růžku brány, čímž stavilo konečné skóre na 1:9.

Ohlasy trenérů

Jindřich Kolovratník (HC Uničov): Výsledek je jednoznačný. Kluci to pojali tak, že mohou hrát se soupeřem kombinační hru, přitom Přerov byl bruslením a bojovností jednoznačně na výši. Nedali si říct, proto jsme tempu soupeře vůbec nestačili. Výkony gólmanů také nebyly dobré, ale to bych moc hodnotit nechtěl, protože hráči ani jednomu vůbec nepomohli.

Martin Vojtek (HC ZUBR Přerov): Musím dnes hráče pochválit, protože podali bojovný výkon a plnili všechny taktické pokyny, které jsme si řekli. Rozhodlo to, že jsme šli velmi důrazně do koncovky a zasypali jsme soupeřovu bránu vysokým počtem střel. Byli jsme i hodně produktivní, za což jsme samozřejmě rádi.