ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Junioři: Také druhý zápas venkovní série Zubři nezvládli, Warrioru navíc nedali ani gól

Junioři: Také druhý zápas venkovní série Zubři nezvládli, Warrioru navíc nedali ani gól
B r n o – Na dva týdny teď juniorští Zubři opustili domácí bojiště, protože hned trojici duelů hrají v řadě za sebou venku. K tomu druhému vyrazili na led brněnského Warrioru, kde toužili napravit neúspěch z Havířova. To se však nepodařilo. Přerované dokázali držet se soupeřem krok jen v první třetině, pak už byli domácí lepším týmem a zcela zaslouženě zvítězili. Zubři navíc "Válečníkům" nevstřelili ani gól.
7.kolo, pátek 14.10.2016
HCM Warriors Brno - HC ZUBR Přerov
HCM Warriors Brno - HC ZUBR Přerov
4:0
(1:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Hussein (Kosorín), 33. Hussein (Nossek), 34. Stupka (Kazlepka), 36. Jarolím (Dvořák). Rozhodčí: Vrba – Linhart, Kleprlík. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 36:20. Průběh utkání: 4:0.
Huzlík – Neusser, Nossek, Mudrych, Dobiáš, Šíp, Vágner – Hussein, Kosorín, Nohel, Paulík, Jarolím, Dvořák, Přibyl, Stupka, Kazlepka, Kůst
Kanyicska (36. Kašpárek) – Hrabica, Skříček, Smolka, Válek, Murla, Pernický – Ministr, Müller, Čechmánek – Skopal, Hajšman, Pecha – Zdráhal, Matuška, Horký – Solař, Galetka

Komentář k zápasu

Hned první větší šance zápasu byla s gólovým efektem. Přerované nedůrazně rozehráli, což potrestal Adam Hussein, který brankáře Kanyicsku z mezikruží prostřelil. Zanedlouho mohlo být skóre srovnáno, jenže Zubři několika výbornými příležitostmi pohrdli. Skopalova střela skončila jen na betonu brankáře Huzlíka, úplně volný Smolka před kasou zvedl puk příliš vysoko a Zdráhal své sólo zakončil mimo tři tyče.

Ve 14. minutě se protlačil až před bránu Zubrů Nohel, ale tentokrát byl Kanyicska pozorný. Stejně tak dobře si počínal i Huzlík, který těsně před koncem první části zneškodnil střelu Müllera v přečíslení s Ministrem.

Také ve druhé třetině Přerov usiloval o vyrovnání, ale postupem času začal kupit chyby, což Brňané dokázali využít. Jarolíma sice ještě Kanyicska v tutovce vychytal, jenže pak přišly doslova hororové minuty pro modrožluté. Nejprve využil přesilovku Adam Hussein, po jehož ráně přepadl puk za brankářova záda a krátce poté se z dorážky prosadil Matouš Stupka.

Tlak Warrioru neotupil ani oddechový čas Zubrů. Jako přes kopírák totiž „Válečníci“ přidali čtvrtou trefu zásluhou Davida Jarolíma, který vyhnal Kanyicsku z klece.

Třetí dějství zahájila spolupráce Ministra s Horkým, ale druhému jmenovanému při zakončení scházel důraz. Další minuty pak přinesly dění znovu před přerovskou svatyní, kterou už střežil náhradník Kašpárek. Při střelách Husseina i Jarolíma měl pořádnou dávku štěstíčka, protože obě rány rozezněly horní tyčku.

Přerov toužil alespoň pokazit brankáři Huzlíkovi čisté konto, ale ani to se mu nakonec nepodařilo. A když v poslední minutě Kašpárek lapil šanci zcela volnému Kazlepkovi, klakson stvrdil jasné vítězství Warrioru Brno 4:0.

Ohlasy trenérů

Michal Bartoněk (HCM Warrior Brno): S Přerovem jde vždycky o těžký zápas, proto jsme se na něj celý týden připravovali. V posledních zápasech jsme se dostali, jak se říká, do laufu. Teď nám to opravdu jde, takže bychom z toho chtěli vytěžit co nejvíce bodů. Hráli jsme bojovně s velkým nasazením. Myslím si, že naše vítězství bylo zcela zasloužené.

Daniel Faltýnek (HC ZUBR Přerov): Musím pogratulovat soupeři k vítězství, které si zasloužil. Byl ve všech činnostech lepší, výborně bruslil, hrál do těla a ze všech možných pozic střílel. Bohužel my jsme vůbec neplnili věci, které jsme si stanovili. Opět rozhodla druhá třetina, což je pořád jedna a ta samá písnička. Musíme začít od jednoduchých věcí, zlepšit naši hru a pokusit se vybojovat body v nedělním utkání v Uničově.