Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Mladší dorostenci zahájili extraligové boje výhrou, derby s Olomoucí rozhodl jediný gól

Mladší dorostenci zahájili extraligové boje výhrou, derby s Olomoucí rozhodl jediný gól
P ř e r o v – Srpnová příprava už je minulostí, a tak se mladší dorostenci pustili do bojů o body v novém ročníku ELIOD Extraligy. Hned její úvodní kolo svedlo k zajímavému zápasu dva hanácké soupeře, kteří se nedávno střetli v testovací fázi. Tehdy byla dvakrát úspěšná Olomouc, ale tentokrát se z výhry těšili Přerované. Jejich tříbodový zisk stanovil jediný gól zápasu z hole útočníka Dominika Dvořáčka.
1.kolo, čtvrtek 1.9.2016
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
1:0
(1:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Dvořáček (Indrák, Štědrý). Rozhodčí: Obadal – Goňa, Wesley. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 45:20. Průběh utkání: 1:0.
Rachůnek – Kopeček, Vohrabal, Svozil, Šabršula, Hlaváč, Zeman, Raška, Gréč – Štědrý, Šánek, Indrák – Šimanský, Krupa, Dvořáček – Chytil, Kleniar, Hanák – Kolařík, Ministr
Machatý – Harabiš, Hladiš, Pospíšil, Nekvapil, Kocián, Mikulec – O. Tichý, Handl, Tomajko, J. Tichý, Pernický, Dvořák, Přecechtěl, Janíček, Pírek, Rosecký

Komentář k zápasu

Domácí Zubři začali aktivně, v šesté minutě byl blízko otevření gólového účtu Chytil, kterému však nepovolil skórovat brankář Machatý. Pěkným zákrokem se o chvíli později uvedl také Rachůnek, když po špatné rozehrávce zneškodnil rychlé zakončení Tomajka.

Další akce už byla gólová a slavil domácí tým. Dominik Dvořáček se prosmýkl do útočného pásma a Machatého překvapil dobře mířenou střelou. V závěru první části byl ještě ve velké šanci domácí Štědrý a také olomoucký Rosecký, po jehož střele zazvonila v MEO Aréně tyčka.

Prostřední dějství zahájili sice Zubři náporem, ale ten po chvíli opadl a hosté měli šance na srovnání. Nebylo jim však přáno, protože Rachůnek se roztáhl na brankové čáře při dorážkách Pospíšila a sólo Pernického také skončilo bravurním zákrokem přerovského kasaře.

Ke konci druhého dějství sahal po gólu už opět Přerov, jenže Kleniar po Chytilově přihrávce prováhal nejlepší moment na střelu a zakončil zblízka jen do betonu brankáře. A když se nevydařil ani průnik hostujícího Pospíšila, platil i po čtyřiceti minutách stav 1:0.

Ve třetí tercii se Olomoučtí snažili o vyrovnání, jenže nadšeně hrající Zubři pracovali v obraně skvěle. Když něco za zadní řady prošlo, tak byl na místě Rachůnek, jako například při příležitosti Handla.

Posunout skóre mohli modrožlutí šest minut před koncem, kdy nejprve střílel Kopeček a zakrátko po něm i Hlaváč. Nakonec však zůstalo v zápase u jediného gólu. Olomouc v závěru, po oddechovém času, sice zariskovala bez brankáře, jenže Přerov dostal kotouč daleko od své kasy a mohl se tak radovat ze zisku všech tří bodů.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Byl to hodně těžký zápas. Myslím si však, že po většinu jeho průběhu jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme ale v první třetině neproměnili šance, proto skončila jen 1:0. Poté se hra, vlivem našich nepřesnosti a vyloučení, vyrovnala. Závěr utkání byl pak hodně hektický a nervózní z obou stran. Někteří hráči v tom konci měli větší, jiní menší vytížení. Byl z toho šťastný konec pro nás, takže jsme samozřejmě rádi za vítězství.

Pavel Sedlák (HC Olomouc): Začali jsme velice špatně, na hráčích byla vidět velká nervozita, protože pro některé to bylo první utkání v této soutěži. Přerov měl v úvodu velkou převahu, takže kdyby první třetina skončila 4:0, tak se nikdo nemohl divit. Drželi jsme se pak ve hře díky výborným zákrokům našeho gólmana. Trošičku se to pak srovnalo, ale dnes nám tam prostě nic nespadlo, i když se kluci v závěru snažili.