Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři uvařili pro fanoušky pivo! Extra hořká desítka se bude čepovat v úvodu WSM ligy

Zubři uvařili pro fanoušky pivo! Extra hořká desítka se bude čepovat v úvodu WSM ligy
P ř e r o v – Loňská sezóna bude v historii přerovského hokeje navždy zapsána jako velmi úspěšná, protože Zubři si i na náročné cestě WSM ligou počínali skvěle. Navíc byli v zápasech hnáni úžasnými fanoušky, které jen tak někdo nemá. Hokejisté se proto rozhodli, že podporu od svých příznivců nelze nechat bez odezvy. A jelikož je nejpopulárnější sport v Přerově už pěknou řadu let spjat s pivovarem ZUBR, byl nápad jasný. Hráči A-týmu uvařili pro své fanoušky pivní speciál, který bude na čepu v MEO Aréně při domácích startu WSM ligy!
MEO Aréna vloni pravidelně burácela a Zubři se nejen doma fanouškům odvděčili výbornými výkony. Šestému hráči na tribunách se tak dostane nečekaného a skutečně originálního poděkování. “Po loňské sezóně, která byla velice úspěšná, jsme se s hráči rozhodli, že připravíme pro naše fanoušky i další konzumenty piva ZUBR něco zajímavého. Měli jsme totiž druhou nejvyšší návštěvnost v lize a bez našich fanoušků by uplynulá sezóna nebyla taková, jaká byla. Ve spolupráci s našimi hokejisty se tak uvařily dvě várky extra hořké desítky," řekl Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru ZUBR a jednatel klubu.

A protože týmu nejen v kabině velí kapitán, role nejdůležitější byla nasnadě. “Hlavním vařičem je Tomáš Sýkora. Naši hokejoví Zubři se do vaření pustili opravdu s vervou a myslím, že výsledek bude stát za to. Někteří hokejisté by se u nás v pivovaru určitě neztratili,“ pokračoval Pluháček.

S kapitánským „céčkem“ tak Tomáš Sýkora řídil tým vařičů. Pivnímu speciálu dal palec nahoru. “Je to skvělý nápad udělat něco takového pro fanoušky. Jako rodilý Přerovák mám k pivu ZUBR samozřejmě velmi kladný vztah a jsem rád, že jsem mohl nahlédnout pod pokličku celého procesu výroby a přiložit ruku k dílu. Myslím, že pro nás všechny to byl skvělý zážitek a už se těšíme na další úkoly, které nás v dalších týdnech čekají,“ pověděl s úsměvem Sýkora.

V první fázi se pracovalo na varně, což znamená, že hokejisté dávkovali jednotlivé suroviny a zahájili varný proces, kdy se rozemletý slad mísí s vodou ve varných nádobách, zahřívá na přesně dané teploty, až po finální proces na varně, kdy se do tzv. sladiny dávkuje chmel. Hokejisté budou dohlížet i na následující celý proces výroby. Po sedmidenním kvašení na spilce bude pivo dozrávat šest týdnů v ležáckých sklepích. Výroba bude zakončena stáčením do sudů.

A na jaké pivo se tedy hokejoví fanoušci Zubrů mohou těšit? “Extra hořká desítka je pivo, které je vařené tradičním dvourmutovým dekokčním postupem na varně. Kvasí na spilce při nízkých teplotách v otevřených kvasných kádích a zraje šest týdnů v ležáckém sklepě. Vyniká výraznou, příjemnou hořkostí z českých odrůd chmele z tršické oblasti, dobrou pitelností s příjemnou plností, řízem a také zlato - jantarovou barvou,“ popsala sládková pivovaru ZUBR Nataša Rousková.

Pivo uvařené hokejisty bude uvedeno se začátkem WSM ligy, kterou už nejeden fanoušek napjatě očekává. "Na čepu bude při prvním domácím utkání, které se hraje v pátek 9. září a chceme ho dát našim fanouškům také do vybraných hospod, aby si mohli pořádně vychutnat to, co ještě nepili. Věřím, že speciální desítkou si budeme moct připít i na úspěšný vstup do nové sezóny," uzavřel Tomáš Pluháček.

Fotografie z vaření piva pro fanoušky naleznete v galerii