Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Přerovský pivovar má další ocenění, nejlepší jedenáctkou roku 2016 je ZUBR Grand

Přerovský pivovar má další ocenění, nejlepší jedenáctkou roku 2016 je ZUBR Grand
ZUBR Grand získal 1. místo v prestižní degustační soutěži České pivo 2016 a to konkrétně v kategorii jedenáctistupňových ležáků. O vítězi rozhodla za dohledu notáře komise složená z odborníků, která posuzovala senzorické vlastnosti piva. Mimořádný úspěch přerovského pivovaru potvrdila také další skvělá umístění piv z produkce přerovského pivovaru. ZUBR Gold se umístil na 2. místě v kategorii výčepních piv, ZUBR Classic v téže kategorii obsadil 3. příčku.
Velmi dobře si v soutěži vedly i výrobky pivovaru Litovel, který je také součástí moravského holdingu PMS. Pivo Litovel Moravan zvítězilo v kategorii výčepních piv, Litovel Premium obsadilo 2. místo v kategorii prémiových ležáků a Litovel Dark zvítězil v kategorii piv tmavých. Holding PMS celkově získal šest ocenění a stal se jednoznačně nejúspěšnější pivovarnickou skupinou soutěže České pivo 2016.

„Velmi si vážíme toho, že odborná porota zvolila jako nejlepší jedenáctku ZUBR Grand. Ten je zároveň naším nejprodávanějším pivem. Je skvělé, že se názory odborníků i našich štamgastů na kvalitu i chuť Granda takto shodují," říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru ZUBR a dodává: „Těší mne, že cesta k úspěchu je dlážděná poctivou prací, tradičním způsobem vaření piva a v neposlední řadě nejlepšími regionálními surovinami, což je přesně to, na čem si v pivovaru ZUBR zakládáme.“

Přerovský pivovar patří k jednomu z nejvíce oceňovaných pivovarů v České republice a je hrdým držitelem sbírky několika desítek tuzemských, ale i mezinárodních ocenění. A její velikost se s každým rokem úspěšně zvyšuje.

Soutěž České pivo patří k tradičním pivním kláním v České republice. Letos se konala již po šestnácté a jako každý rok, i letos ji vyhlásil Český svaz pivovarů a sladoven a roli odborného garanta převzal Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Degustační komise je složená z pivovarníků, pedagogů a odborníků ze středních a vysokých škol, Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Objektivita hodnocení je zajištěna dvokoulovým hodnocením.