Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubrům odstartovala letní příprava, k již potvrzeným hráčům se brzy zařadí další

Zubrům odstartovala letní příprava, k již potvrzeným hráčům se brzy zařadí další
P ř e r o v – Zpátky do práce! Sedm týdnů oddechu po vyřazení od pražské Slavie ve čtvrtfinále play-off uběhlo velmi rychle a Zubři už jsou proto znovu v tréninkovém zápřahu. Ten bude také letos pořádně ostrý, dobrá příprava je totiž základem úspěchu. Co Zubry čeká a jak se vyvíjí práce na složení týmu?
Letní příprava prvního mužstva HC ZUBR Přerov letos poběží deset týdnů. Převážná část bude pod taktovkou kondičního trenéra Tomáše Tomigy, ale Zubry rozhodně nečeká jen dřina v posilovně. Tréninkový program opět hýří pestrostí. Gymnastika, tenis a další hry, fotbalová utkání a samozřejmě také kompletní regenerace, to je krátký výčet aktivit, které budou přerovští hokejisté během drilu na suchu absolvovat.

Do přípravy naskočili již v minulých týdnech potvrzení hráči pro další sezonu – Radomír Pala, Mikuláš Zbořil, Tomáš Sýkora, Roman Pšurný, Milan Procházka, Jiří Goiš a Jakub Navrátil. Další část současného širokého kádru tvoří hráči, o jejichž působení v Přerově se jedná.

Program akcí během letní přípravy

  • Sobota 12.5. - Den otevřených dveří Meopty
  • Sobota 12.5. - Den florbalu (tenisová hala Přerov)
    Od 16:00 přátelské utkání FBC Přerov - HC ZUBR Přerov
  • Sobota 9.6. - Turnaj MEOfANS v malé kopané (sportovní areál Radvanice)
  • Sobota 16.6. - ZUBRFEST
  • Sobota 23.6. - Turnaj v malé kopané (Kostelec na Hané)
    Prestižní akce za účasti extraligových a prvoligových týmů a hráčů z NHL a KHL
  • Úterý 26.6. - Benefiční fotbalové utkání FK Kozlovice - HC ZUBR Přerov

Dále je v jednání přátelský fotbalový zápas v Horních Věstonicích. O jeho termínu budeme informovat.
Díky nové účasti v Extralize juniorů se také otevřel prostor pro mladé hráče, z nichž někteří už s áčkem trénují a budou bojovat o místo v sestavě. “Budeme se snažit je začleňovat do kádru. Připojili se k nám útočníci Martin Ryšavý, Daniel Indrák a také Lukáš Zmeškal, který hrál juniorskou EBEL ligu ve Znojmě. Řešíme i další mladé hráče. Postupně by se měli zapojovat do tréninků,“ řekl Pavel Hanák, sportovní manažer HC ZUBR Přerov.

První část přípravy áčko Zubrů zakončí v pátek 29. června. Po krátké dovolené se pak znovu sejde v pondělí 16. července a o týden později vystartuje na led. “Počítáme, že odehrajeme osm až deset přípravných zápasů, jejichž program dolaďujeme. A samozřejmě budeme opět pořádat turnaj ZUBR Cup, který měl loni hodně vysokou kvalitu. Na něj chceme znovu přilákat zvučné soupeře. Již teď mohu prozradit, že se uskuteční od úterka 14. do čtvrtka 16. srpna,“ doplnil Hanák.

Ilustrační foto: Jan Gebauer