ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Derby s nábojem až do konce. Zubři z lítého boje se Vsetínem vytěžili všechny body

Derby s nábojem až do konce. Zubři z lítého boje se Vsetínem vytěžili všechny body
V s e t í n – Moravské derby absolvovali ve 30. kole WSM ligy přerovští hokejisté. Na horké půdě vsetínského Lapače vstřelili během 40 minut řádné hrací doby čtyři branky a po druhé třetině si drželi třígólový náskok. Valaši duel zkraje třetího dějství dvěma slepenými trefami pořádně zdramatizovali, vyrovnat se jim už však nepodařilo. Tým Zubrů těsné vedení uhájil a ve Vsetíně tak prostřednictvím vítězství 4:3 naplno bodoval.
30.kolo, sobota 9.12.2017
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
3:4
(0:2, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Beránek (Kucharczyk, Janáček), 42. Protasenja (Teper), 43. Kopta (Markovič, Frolo) – 10. Gago (Popelka, Čáp), 14. Navrátil (Gago, Goiš), 28. Fořt (Pšurný, Horák), 35. Pšurný (Čáp, Fořt). Rozhodčí: Fiala, Zbořil – Konvička, Poruba. Vyloučení: 4:9, navíc Vítek (Vsetín) 5 minut + do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3252. Střely na branku: 41:31. Zblokované střely: 13:23. Vhazování: 40:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4.
Horčička (28. Šurý) – Teper, Žák, Frolo, Ostrčil, Janáček, Dundáček – Březina, Kopta, Markovič – Vávra, Illéš, Slováček – Beránek, Kucharczyk, Protasenja – Karafiát, Šilhavý, Vítek
Klimeš – Horák, Chmelíř, Čáp, Zbořil, Pala, Malina – Doležal, Sýkora, Šlahař – Plášek ml., Pšurný, Fořt – Goiš, Popelka, Š. Kratochvíl – M. Kratochvíl, Gago, Navrátil

Komentář k zápasu

Zubři nezačali na Lapači dobře. Vsetín naopak ano a často ohrožoval Klimeše střelami. Obrovská šance Valachů přišla ve čtvrté minutě, kdy byl gólman Zubrů v těžké situaci, ale Koptova dorážka se do přerovské brány nedostala. Další velkou příležitost měl zakrátko najíždějící Kucharczyk, jeho zakončení střelou však Klimeš skvěle pokryl.

Elán Vsetína paradoxně nezmírnil ani ostrý zákrok Vítka na Malinu, po kterém forvard VHK opustil scénu s trestem do konce utkání. Valaši mohli udeřit i v oslabení, když Beránek vyslal do úniku Koptu, jemuž však klička typu Forsberg nevyšla.

Poté už ale Přerov svého soupeře zatlačil. Přesilovku pět na tři sice ještě nevyužil, ale klasická už byla úspěšná. Po Popelkově ráně Horčička vyrazil kotouč k Michalu Gagovi, který pohotově dorážel. Gól Zubry povzbudil a navíc brzy přišel druhý. Špatnou rozehrávku Vsetína vystihli Gago s Jakubem Navrátilem a druhý jmenovaný překvapil Horčičku přesnou střelou. Přerov pak ubránil oslabení, v úvodu druhé části ale musel čelit dalšímu.

To však zvládnout nedokázal a VHK snížil. Kucharczyk našel zpoza brány dobře najetého Petra Beránka, který umístil kotouč přesně k levé tyči Klimešovy klece.

Vsetín toužil srovnat krok a měl k tomu možnost vskutku perfektní. Přesilovka pět na tři však díky skvělému bránění Zubrů zůstala bez gólového efektu. Ba co víc, Přerov toto rychle trestal. Po skončení prvního trestu vyrazil Pšurný s Tomášem Fořtem do přečíslení a navrátilec do sestavy Zubrů prostřelil Horčičku, který po dalším laciném gólu přepustil místo Šurému.

Ve 32. minutě se mohla gólové uvést nová tvář Vsetína, útočník Jakub Illéš, jenže Klimeš si jeho bekhendovou pohlídal. A tak přišla na řadu přesilovka v podání Zubrů, navíc s gólem na 1:4! Fořtova dělovka se odrazila od zadního mantinelu na Romana Pšurného, který v poslední vteřině dorážkou početní výhodu využil.

Do třetí tercie šel Přerov s tříbrankovým náskokem, ale ten se nečekaně ztenčil. Nejprve v přesilovce našel Teper přihrávkou nepokrytého Anatolije Protasenju, který zametl kotouč do brány a za 17 vteřin už to bylo 3:4. Markovič si všiml k tyči najíždějícího Ondřeje Koptu a ten dal zápasu pořádné drama. Zubři reagovali oddechovým časem a faul Pšurného je poslal do oslabení, ale Vsetín srovnat nedokázal.

V 50. minutě hráli Valaši další přesilovku, skvělou příležitost měl Vávra, jenže při zakončení nechal vyniknout Klimeše. Početní výhoda nevyšla ani Hanákům, kteří pohrdli možností odskočit. V čase 57:49 domácí z tlaku dostali kotouč za Klimeše, avšak Kopta jej sklepával vysokou holí, proto rozhodčí gól neuznal. Vsetín svíral Zubry až poslední vteřiny, i přes hru bez brankáře už ale skóre 3:4 nezměnil. Na přerovské konto tak přiskočily další tři body!

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Myslím si, že jsme odehráli jedno z našich nejlepších utkání. Kromě pasáže, kdy jsme dostali gól na 1:3 a byli jsme zmražení, nemůžeme klukům absolutně nic vytknout. Bohužel jsme dostali dva lehčí góly, ale na druhou stranu ta snaha byla enormní a šancí tam byla spousta. Zápas ovšem hrubě ovlivnil rozhodčí. Poté, co jsme se dívali na záznam, tak zákrok Davida Vítka nebyl rozhodně na 5 minut. Ani však za stavu 1:4 jsme to nevzdali, stáhli jsme to na tři lajny a kluci opravdu bojovali jak o život, měli jsme šance a dali jsme dva rychlé góly. Nakonec jsme tu branku dali. Naše verze je taková, protože jsme to teď viděli asi stokrát, že ten gól byl regulérní. Jestli má však pan rozhodčí v oku, že to bylo centimetr nad břevnem, tak klobouk dolů, ale myslím si, že hlavně nemá absolutně cit pro hru, protože celé utkání bylo velice slabě odpískané a dvakrát nás výrazně poškodil. Samozřejmě nás to hodně štve, protože za to enormní nasazení a snahu hrát útočný hokej, jsme si minimálně ten bod zasloužili.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Tohle utkání bylo atraktivní pro diváky a atmosféra byla výborná. Přečkali jsme úvodní tlak soupeře, věděli jsme, že bude doma tlačit, ale v první ani ve druhé třetině nevyužil šance, které si vytvořil. My jsme naopak gólově odskočili a ve druhé třetině se zápas lámal. Soupeř v závěrečné třetině opět tlačil. Díky přesilovkám se dostal do utkání a bylo to napínavé až do konce. Díky výbornému výkonu gólmana Klimeše a obětavému výkonu týmu jsme to však zvládli a jsme hrozně rádi za tři body z této horké půdy Vsetína.