Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Vyrovnáme a po chybě hned inkasujeme, hlesl Navrátil. Do derby dáme vše, slibuje

Vyrovnáme a po chybě hned inkasujeme, hlesl Navrátil. Do derby dáme vše, slibuje
F r ý d e k – M í s t e k - Po čtyřech zápasech se do přerovské sestavy vrátil útočník Jakub Navrátil. Vítězný comeback ale nezažil. Zubři ve Frýdku-Místku sice sahali po bodovém zisku, nakonec ale prohráli rozdílem dvou branek.

Že za MEO mohl znovu nastoupit, Jakuba Navrátila těšilo. „Myslím si, že z mé strany to nebyl špatný zápas. Chybičky se samozřejmě vždycky najdou, ale nebylo to nejhorší,“ bilancoval poté, co zasáhl do duelu s frýdecko-místeckými Rysy.

Na něj se snažil co nejlépe nachystat. Odměny v podobě bodu(ů) do tabulky WSM ligy se ovšem společně se spoluhráči nedočkal. Zubry po většinu zápasu v hale Polárka trápil evergreen poslední doby – koncovka. „Byla docela mizerná,“ uznal Navrátil. „Dostaneme gól a nemůžeme srovnat. Pak se trápíme a na branku se strašně nadřeme,“ posteskl si.

Možnosti ke skórování přitom Přerovanům nechyběly, zůstaly ovšem nevyužité. Ani Frýdek-Místek přesné zásahy příliš nechrlil. Převážnou část utkání vedl „fotbalovým“ poměrem 1:0. „Měli tam jedno nahození, ze kterého dali branku,“ komentoval Navrátil trefu Víta Christova ze sedmé minuty. Na ni žlutomodří nakonec přeci jen odpovědět dokázali. Necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny zásluhou Radomíra Paly využili přesilovou hru čtyř proti třem.

„Snažili jsme se skóre minimálně udržet, abychom nějaký ten bod získali. Ale hned asi jedno nebo dvě střídání poté jsme v obranném pásmu udělali chybu a inkasovali,“ mrzelo Jakuba Navrátila. Frýdečtí pak ještě přidali pojišťující trefu při přerovské hře bez brankáře a všechny body si nechali ve své hokejové pevnosti.

Zubři se mohou vzchopit v atraktivní bitvě v domácím prostředí. Ve středu se střetnou s moravským rivalem ze Vsetína. „Na derby se stoprocentně připravíme a dáme do něj vše. Přijdou nás podpořit fanoušci a musíme ty nezdary v koncovce už nějak prolomit,“ má jasno osmnáctiletý Navrátil. „Když důrazem dotlačíme puk do brány, nebo docílíme nějakého šťastného gólu, věřím, že pak už nám to tam začne padat víc,“ říká.

Pikantní souboj s Valachy přitom pro přerovské fanoušky není jediným lákadlem, které si v MEO Aréně budou moci vychutnat. Středeční derby budou totiž provázet zabíjačkové hody. „Pro fanoušky je to rozhodně skvělá příležitost, jak vidět zajímavý hokej a zároveň si pochutnat na něčem dobrém. Kdo dorazí ve středu na Vsetín, určitě nebude litovat,“ zve Jakub Navrátil příznivce Zubrů.