ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Nevlídné počasí je nezastavilo. Zubrům se na turnaji MEOFans v Radvanicích dařilo

Nevlídné počasí je nezastavilo. Zubrům se na turnaji MEOFans v Radvanicích dařilo
P ř e r o v – Všechny tři stupně vítězů obsadili na turnaji MEOFans v malé kopané hokejoví Zubři. Třetí pozici si v útulném sportovním areálku v Radvanicích vydobyl výběr složený z členů realizačního týmu. Pomyslné stříbro bral celek Zubrů „A“ a z celkového primátu se radovali Zubři „B“. Sobotní akci sice nepřálo počasí, její návštěvníci si ale přesto na své rozhodně přišli.

Své chuťové buňky mohli potěšit některou ze specialit, které jim zástupci MEOFans servírovali přímo z rozpáleného grilu. Pohodovou a uvolněnou atmosféru navíc ještě dokreslila poutavá a vtipná vystoupení skupiny historického šermu Markus M. Dospělí i jejich ratolesti se při nich mimo jiné dozvěděli, co všechno bylo zapotřebí k úspěšnému používání středověkých palných zbraní. Ty se ostatně ke slovu také dostaly – v rámci názorných ukázek střelby na „nepřítele“.

Aktéry hlavního bodu programu, klání v malé kopané, se stalo celkem šest mužstev. Hned tři přitom ze svého kádru vyslali Zubři, které zastupovali jak členové realizačního týmu, tak samotní hráči. A právě jedna část přerovských hokejistů si nakonec došla až pro celkové vítězství. Výběr zvaný HC ZUBR „B“ si v pěti utkáních vysloužil dohromady 12 bodů, čímž o dva body předčil držitele druhé a třetí příčky.

Stříbrná pozice připadla zubřímu „Áčku“, ovšem muselo o ni bojovat až do poslední chvíle. Po odehrání všech zápasů totiž mělo na kontě stejný počet bodů jako ekipa složená z členů realizačního týmu. Rozhodující slovo tedy připadlo penaltám, v nichž se více dařilo hráčské skvadře. Na poražené zbyl bronz.

Mezi Zubry, jež ve fotbalovém zápolení skončili druzí, figuroval také Juraj Šimboch. „Byl to můj první turnaj v Radvanicích. Škoda, že nám nevyšlo počasí – od rána bylo opravdu chladno. Nicméně naši fanoušci se postarali o perfektní akci, na které nechyběl ani kulturní program,“ ocenil organizátory z řad MEOFans, s nimiž se měl možnost osobně seznámit. „Navíc jsme si v dobrém tempu zahráli fotbal a strávili sobotu pohromadě jako jeden tým,“ kvitoval Šimboch.

Pětadvacetiletý rodák z Bratislavy sice obvykle hájí prostor mezi třemi tyčemi, pro fotbalové duely v zubřím trikotu to však neplatí. „V doplňkových sportech, kterým se přes léto věnujeme, zkouším jiné pozice. Stát pořád v bráně, to člověka přeci jen nebaví,“ namítl Juraj Šimboch. Od vlastní svatyně se ale příliš nevzdálil. „Hrál jsem obranu, kde mě to více méně táhne k zachraňování nebezpečí při soupeřových protiútocích,“ přiznala s úsměvem přerovská posila.


Fotografie z Radvanic si můžete prohlédnout v galerii