Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři se zbrojí zkušenostmi, Přerov získal na hostování útočníka Milana Procházku!

Zubři se zbrojí zkušenostmi, Přerov získal na hostování útočníka Milana Procházku!
P ř e r o v – Už jen necelý týden zbývá do středy 9. září, kdy se dokořán otevře brána nového ročníku první ligy. V ní budou po dlouhých letech hrát také přerovští hokejisté, kteří svůj tým těsně před začátkem bitev o body vyzbrojují obrovskými zkušenostmi. Šest stovek duelů v české extralize, s Karlovými Vary zisk mistrovského titulu nebo deset utkání v dresu reprezentačního áčka - to je vizitka 38 letého útočníka Milana Procházky. Znojemský rodák jde k Zubrům na hostování z Chomutova.
Příchod ostříleného forvarda Milana Procházky zvedne kvalitu ofenzívy. Velkou porci zkušeností Zubři, jako nováček první ligy, jednoznačně vítají. “Už v červenci jsem mluvil s Jakubem Grofem, který mi říkal, že se v Přerově shánějí útočnici. Měl jsem nějaké nabídky ze zahraničí, ale už se mi nikam do ciziny moc nechtělo. Vím, že zdejší klub dobře funguje, postoupilo se do 1. ligy, chodí fanoušci a tým je velice dobře složen ze starších a mladších hráčů,“ řekl osmatřicetiletý útočník.

MILAN PROCHÁZKA (profil hráče)
foto: hcorli.cz
V Přerově sice trénuje zatím jen krátce, přesto už dával hlasitě najevo spokojenost. “Tréninky jsou výborné a moc se mi líbí celé zázemí na zimním stadionu. Rozhodně není na co si stěžovat. Teď už je jen na nás, abychom na tribuny přilákali co nejvíce fanoušků. Hokej se hraje pro ně, takže je musíme svými výkony uspokojit. Uděláme pro to maximum,“ hlásí Procházka, který dokonce desetkrát oblékl dres reprezentace.

Procházkova kariéra je velmi bohatá. Hrál v rodném Znojmě, dále v Pardubicích a její velkou část spojil i s Karlovými Vary, kde byl v sezóně 2008/2009 extraligovým šampionem. Dnes již osiřelou plechovou halu tehdy zasáhla vlna eurofie. “I po těch letech je to stále krásný pocit. Dlouho se tam budovala skvělá parta, která to nejdříve dotáhla na druhé místo a pak dokonce na titul. Ten se nevyhrává každý den. Když chcete něčeho dosáhnout, tak musíte makat stále naplno. Přál bych takový úspěch všem,“ zavzpomínal Procházka na krásnou dekádu hokeje v lázeňském městě.

Nejvyšší českou soutěž hrál také o kousek dál v Chomutově, kterému patří. Vloni pak vyrazil na štaci do slovenské Žiliny, kde ovládl kanadské bodování klubu. “Je to pořád ještě příprava, ale už příští týden nám začíná liga. Asi něco v kabině vypíšu, protože jsem v Žilině hrál. Moc se na ten zápas těším,” řekl Procházka. (pozn. redakce - rozhovor vznikl ve středu, kdy ještě zrušení zápasu nebylo známo).

Generálkou tak nečekaně byl zápas v Šumperku. Teď už přijde na řadu souboj s Kadaní o body. Také za ni, byť jen velmi krátce, hrál. “Naším cílem bude odvádět stoprocentní práci. Vím, jakou kvalitu první liga má. Je tam několik týmů, které chtějí postoupit do extraligy. Asi to nebude jako ve druhé lize, kde se pořád vyhrávalo, ale my tohle budeme chtít, protože nic není nemožné. Můžeme kohokoliv porazit, ale také s kýmkoliv prohrát, což však nechceme dopustit. Důležité bude, jak se nám podaří začátek,“ dodal na závěr útočník Milan Procházka.