ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:6 | JUNIOŘI: Přerov - Mountfield HK 1:0 | DOROST: Plzeň - Přerov 8:1

Zubří áčko vyjelo na led! Ve Zlíně trénoval široký kádr s dalšími hráči na zkoušku

Zubří áčko vyjelo na led! Ve Zlíně trénoval široký kádr s dalšími hráči na zkoušku
P ř e r o v – Konečně to vypuklo! Přerovský tým, který se po dubnovém postupu stal novým účastníkem první ligy, vyjel trénovat na led. Zatím se áčko Zubrů po celý aktuální týden bude mezi mantinely připravovat mimo svoji domovinu. Dočasný azyl se našel ve zlínské PSG Aréně, kde trénovalo celkem osmadvacet hráčů. Na ledě se objevili i další, kteří se během následujících dnů a týdnů poperou o základní sestavu.
Zubři se do závěrečné části přípravy na první ligu pustili pořádně zostra. Jejich tréninkový program je a stále bude doslova našlapaný. “Dopoledne se budeme věnovat přípravě na suchu a odpoledne nás čeká hodina a půl ledu ve Zlíně. Tady bude širší kádr dostávat základy tréninku, který po něm budeme vyžadovat po celou sezónu. Od příštího týdne už najedeme doma na dvoufázový cyklus dopoledne a odpoledne na ledě, který bude doplněný například posilovnou a dalšími prvky,“ řekl kouč Petr Dočkal.

"První tři týdny se spíše nabírá kondice a další část přípravy na ledě už půjde více do taktiky. Samozřejmě nějaká taktická cvičení uděláme už teď, ale v první řadě nyní budeme klást důraz na fyzickou kondici," doplnil David Kudělka.

Podoba kádru se bude postupně měnit až do finální podoby, v níž Zubři vyjedou do prvoligových bojů. O místo v sestavě bojuje spousta hráčů, kteří zatím nemají působení stvrzeno podpisem smlouvy. Z nových jmen se na ledě objevil například sokolovský obránce s plnovousem Petr Přindiš, šumperský bek Martin Novotný nebo útočník a mládežnický reprezentant Filip Stoklasa z Pardubic.

V otázce složení týmu napoví mezinárodní turnaj, který Zubři odehrají od 7. do 9. srpna na kolbišti Havířova. Ten nabídne první tři zápasové prověrky. "Do týmu se nevejdou všichni, takže kádr budeme postupně redukovat. Hráči z venku odejdou a našim mladým, pokud si místo nevybojují, seženeme hostování ve druhé lize. Již máme dohodu se Zlínem a Kometou Brno, odkud by mohli v půli srpna přijít hráči, kteří budou na hraně základní sestavy," informoval generální manažer Lubomír Svoboda.

Z avizovaných zlínských hráčů se na prvním tréninku objevil pouze Michal Popelka, který už vloni za Zubry hrál a pomohl jim k postupu. “Se Zlínem jsme se dohodli tak, že budeme využívat pouze jednoho nebo dva hráče, ne celou pětku. V dalších dnech by se mohl zapojit někdo další. Trénovat v šesti pětkách už by nebylo tak efektivní,“ dodal Svoboda.

Sestava A-týmu HC ZUBR Přerov na prvním tréninku na ledě

Brankáři: Martin Vojtek, Jiří Slovák, Jakub Grigárek, Jan Čáp

Červené dresy: Lukáš Chmelíř, Jakub Grof – Roman Pšurný, Tomáš Sýkora, Vlastimil Dostálek

Modré dresy: Jiří Polák, Petr Přindiš – Filip Stoklasa, David Šebek, Šimon Kratochvíl

Černé dresy: Radomír Pala, Martin Novotný – Jiří Goiš, Zdeněk Sedlák, Michal Popelka

Žluté dresy: Jiří Běhal, Michael Janota – Matěj Blinka, Petr Školoud, Matěj Málek

Bílé dresy: Mikuláš Zbořil, Jan Andrýsek – Daniel Karola, Matouš Kratochvíl

Kvůli zdravotním problémům na prvním tréninku chyběl obránce Jakub Ferenc.

Fotogalerii z prvního tréninku A-týmu Zubrů na ledě si můžete prohlédnout ZDE