ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Zubři ulovili další posilu, novým hráčem na soupisce je útočník Roman Pšurný

Zubři ulovili další posilu, novým hráčem na soupisce je útočník Roman Pšurný
P ř e r o v – Práce na zajištění nadcházející sezóny 2015/16 v první lize nepolevují. Hráči snášejí náročné tréninky na suchu a vedení klubu HC ZUBR Přerov řeší posílení A-mužstva pro druhou nejvyšší soutěž. Tu si v modrožlutém dresu zahraje také 29 letý útočník Roman Pšurný. Své působení na Hané stvrdil podpisem ve středu jen krátce po poledni.
Útočník Roman Pšurný pochází z nedalekého Zlína, kde také s hokejem začínal. Ve městě obuvi prošel všechny mládežnické kategorie a v sezóně 2003/04 získal s áčkem Beranů mistrovský titul. Díky svému talentu se zúčastňoval také akcí reprezentace hráčů do šestnácti, osmnácti a dvaceti let. S osmnáctkou byl na mistrovství světa v Bělorusku, kde v zápase s Kanadou gólem rozhodl o zisku bronzových medailí. Velmi často hrával také se svým bratrem Michalem.

Výborných výkonů Romana Pšurného si všimli i skauti ze zámoří, proto se dostal v roce 2004 na listinu draftu, při kterém si jej v pátém kole vybral klub New York Rangers. Následoval tak rychlý odchod za „velkou louži“. Pšurný se pokusil prosadit v juniorské Western Hockey League a dvě sezóny oblékal dres týmu Medicine Hat Tigers.

Po dvou letech však zvolil návrat domů a působil střídavě v extralize i v první lize. Kromě Zlína hrál také za Mladou Boleslav, České Budějovice, Ústí nad Labem, Litvínov a vloni za karlovarskou Energii.

V sezóně 2015/2016 oblékne dres se Zubrem na hrudi a na domácí stadion to nebude mít ze Zlína daleko. “Po loňské sezóně, která pro mě nebyla v Karlových Varech úspěšná, jsem nedostal nabídku z extraligy. Navíc syn začal chodit do školky a za těch sedm nebo osm let už jsem moc nacestovaný po Čechách. Proto jsem se rozhodl, že si na nějaký čas najdu angažmá poblíž,“ popsal Roman Pšurný okolnosti příchodu do Přerova.

Po zadních řadách tak v přerovském prvoligovém mužstvu dochází i na další posílení ofenzívy. “Těžko hovořit o nějakých ambicích, protože se tým teprve skládá. Vedení klubu ale ohlásilo, že jasným cílem je první ligu udržet. S tou soutěží už mám zkušenosti a vím, že to není žádná procházka růžovým sadem. Bylo by to super, kdybychom hráli okolo desátého místa a fanoušci měli z hokeje radost.“ přeje si nová posila Zubrů.

“Jsem domluvený s trenérem, že se teď zúčastním testů, ale od 20. července, kdy má začít finální fáze přípravy na sezónu, už budu pořád v Přerově,“ dodal na závěr Roman Pšurný.

Foto: www.hokejkv.cz