Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zkušenost přichází také do obrany, Zubrům se pro první ligu upsal Jakub Grof

Zkušenost přichází také do obrany, Zubrům se pro první ligu upsal Jakub Grof
P ř e r o v – Skládání mužstva, které bude válčit za Přerov v prvoligové soutěži, pokračuje. Den po oznámení prvních jmen na soupisku je tady další. K Martinu Vojtkovi a Tomáši Sýkorovi se přidal zkušený obránce Jakub Grof. Čtyřiatřicetiletý ostřílený zadák hrál v loňské sezóně EBEL ligu v dresu Znojma a teď se oblékne do modrožlutého se Zubrem na hrudi. O dalších posilách se i nadále intenzivně jedná.
Jakub Grof se narodil v Karlových Varech, kde také začal svou hokejovou kariéru a postupně procházel všemi kategoriemi klubu z lázeňského města. Tam také v devatenácti letech poprvé okusil chuť extraligy a na přelomu let 2000 a 2001 získal s juniorskou reprezentací titul na mistrovství světa.

JAKUB GROF (profil hráče)
foto: hcorli.cz, piratichomutov.cz
Další angažmá pak byla prvoligová i extraligová. Kromě Karlových Varů hrál například několik let v Chomutově, ale oblékl se také do dresů Ústí nad Labem, Poruby, Olomouce či Zlína. Dva roky působil také v zahraničí, konkrétně v německém Landshutu a italské Cortině.

V nedávno uplynulé sezóně 2014/2015 bylo jeho hokejovým domovem Znojmo, hrající mezinárodní EBEL ligu, kde se sedmi brankami a patnácti asistencemi patřil k nejlepším bekům. Jakub Grof platí za ofenzivního obránce s výbornou střelou, měl by tedy být výraznou posilou zadních řad mužstva Zubrů pro první ligu.