ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Po třech týdnech doma, proti Vsetínu Zubři představí nového brankáře Jiřího Slováka

Po třech týdnech doma, proti Vsetínu Zubři představí nového brankáře Jiřího Slováka
P ř e r o v – Čas do startu mistrovských bojů ve druhé lize se neustále krátí a program přípravných duelů už směřuje k posledním položkám. Zubrům aktuálně už zbývají jen dvě střetnutí, obě přitom odehrají na domácím ledě, kde se téměř tři týdny nepředstavili. Pátečním sokem Zubrů bude Vsetín, který si v přípravě počíná nadmíru dobře. Utkání začíná v 18:00 a přerovský tým v něm již představí nového brankáře.
přípravné utkání
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
pátek 5.9. 18:00

Se Vsetínem přerovští hokejisté zahajovali zápasovou přípravu a před necelým měsícem na Lapači prohráli až na nájezdy 1:2. Tuto disciplínu tým okolo trenérů Viktora Hlobila a Luboše Jenáčka zatím zvládá bravurně. Již čtyřikrát totiž zvítězil tímto způsobem a k tomu přidal ještě dvě výhry v základním hracím čase. Po šesti zápasech jsou tak Valaši stále neporaženi, což ale pro mistrovská utkání nic neznamená.

Zubři, až na dva zápasy s Opavou, naopak výsledky neměli dobré a naposledy v Novém Jičíně zklamali i herně. Doma se proto budou snažit svůj výkon opět zvednout. “Máme sice na marodce vícero hráčů - Jiřího Osinu, Davida Šťastného, Vlastimila Dostálka, Matěje Blinku a Petra Sakrajdu, nicméně se budeme snažit navázat na předchozí vítězný dvojzápas s Opavou a zapomenout na nepovedené utkání v Novém Jičíně. Přístup všech hráčů v těchto posledních přípravných utkáních musí být o sto procent lepší,“ má jasno kouč Petr Dočkal.

Do přerovské brány se poprvé postaví náhrada za Jiřího Sklenáře, který před týdnem oznámil svůj odchod do Chomutova. Novým gólmanem Zubrů, jenž vytvoří dvojici s Martinem Vojtkem, bude pětadvacetiletý Jiří Slovák. Ten v posledních třech sezónách oblékal dres Valašského Meziříčí a v Přerově působil před deseti lety co by dorostenec. “Plánujeme jeho nasazení do zápasu a čeká ho tedy v pátek premiéra v přerovském dresu," dodal trenér Dočkal.


Martin Vojtek a Jiří Slovák - vloni ještě soupeři, teď už brankářská dvojice Zubrů. (Foto: Marek Netolička, www.hcvm.cz)

Předpokládané sestavy

HC ZUBR Přerov: Slovák (Vojtek) – Pala, Polák, Vlček, Janota, Kudělka, Šťastný R., Mašíček – Goiš, Sedlák, Školoud, Šebek, Procházka, Lehečka, Škorík, Kolář, Kratochvíl Š., Kratochvíl M., Málek

VHK Vsetín: Hromada – Hurtík, Nedbálek, Haloda, Tichý, Žák, Báchor – Ambruz, Vaněk, Zúbek – Mikšovský, Hrazdíra, Hruška – Vítek, Podešva, Kubo – Štrbík, Daněk, Kývala

Online přenos

Utkání HC ZUBR Přerov – VHK Vsetín můžete sledovat prostřednictvím online přenosu na serveru onlajny.com