Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Po dvanácti letech dosáhl Přerov na medaili, Zubři brali v Hradci také individuální ceny

Po dvanácti letech dosáhl Přerov na medaili, Zubři brali v Hradci také individuální ceny
P ř e r o v – Na Mistrovství republiky sice měl přerovský hokej svého zástupce počtvrté za sebou, ale od dosud posledního medailového úspěchu už uběhla dlouhá doba. Přerov vybojoval cenný kov naposledy v roce 2005 v pražské T-Mobile Aréně, kde byli u zisku bronzových medailí například Tomáš Kundrátek či Jakub Svoboda. Až po dvanácti letech se Zubři opět dočkali, starší žáci skončili v Hradci Králové třetí.
Na závěrečný podnik sezóny odjížděli Zubři s pokorou, protože jejich soupeři byli vítězové jednotlivých skupin Žákovské ligy. “Jeli jsme do Hradce Králové s tím, že se pokusíme alespoň jedno utkání vyhrát. Věděli jsme, že soupeři budou velice silní. Nakonec jsme získali medaili, což je opravdu skvělé,“ radoval se brankář Tomáš Suchánek.

Po úvodním nezdaru se Spartou soupeřům mnoho gólů nepovolil a i díky němu Zubři zdolali Vítkovice, domácí Hradec Králové i Plzeň. “Řekli jsme si společně v kabině, co bylo v prvním zápasu špatně, a snažili jsme se chyby z naší hry odstranit. Myslím si, že se nám to podařilo. Další zápasy už byly mnohem lepší,“ popisoval Suchánek.

Bronz, stříbro či dokonce zlato? Medailovou tajenku rozluštily až nedělní zápasy. V boji s chomutovskými Piráty ale tým Zubrů zaváhal, proto obsadil celkově třetí příčku. “Po té porážce jsme v šatně skoro dvacet minut brečeli a při přejezdu na hotel dlouho nikdo nepromluvil ani slovo. Až potom se to uvolnilo a byli jsme nakonec rádi, že si domů vezeme alespoň ten bronz.“

Tomáš Suchánek si z Mistrovství republiky přivezl také individuální cenu, stal se nejlepším brankářem turnaje osmých tříd. “Je to ještě takový bonus k tomu, že jsme získali medaile. Hodně mě to potěšilo,“ usmíval se Suchánek, který byl obrovskou oporou týmu.

Další výraznou postavou Zubrů byl Stanislav Svozil. Ačkoliv je to obránce, táhl mužstvo i co se týče ofenzívy. “Hodně nás nabudil už konec základní části soutěže, když jsme vyhráli ve Zlíně. Chtěli jsme udělat v Hradci co nejlepší výsledek, ale věděli jsme, že nás čekají hodně těžké zápasy. Nejtěžší byl hned ten první se Spartou,“ pověděl hráč s desítkou na dresu.

Sparta Praha, Vítkovice, Hradec Králové, Plzeň a Chomutov. Pět zápasů v pěti dnech odehráli Zubři jen se čtrnácti hráči v poli. Díky tomu si jim dostalo uznání od organizátorů. “Program byl sice dost náročný, ale my už jsme si na to v průběhu základní části soutěže zvykli, že nás tolik není. Myslím, že to problém nebyl,“ odmítal, že by se na nedělní prohře podepsala únava.

Brankář Tomáš Suchánek nebyl jediným oceněným, vedení turnaje zvolilo za nejlepšího obránce právě Stanislava Svozila. Ten nechal ve statistikách další beky daleko za sebou. Nasbíral čtrnáct bodů za osm branek a šest asistencí. V produktivitě mu patřila druhá pozice za Dominikem Soukupem z Plzně. “Jsem za tu cenu samozřejmě rád, ale důležitější je, jak jsme se umístili jako tým. Třetí místo je hodně krásné, i když nás porážka s Chomutovem moc mrzela. Mohli jsme se umístit ještě výše,“ zakončil Svozil.

Foto: Ronald Hansel / Juniorský hokej